W dniach 3-4 czerwca w Olsztynie w restauracji Przystań odbędzie się Ogólnopolski konkurs barmański Absolut Cup, będący jednocześnie eliminacją do Międzynarodowego Konkursu Koktajli (WCC) w Sewilli.
Przedstawiamy Agendę, Portfolio oraz Regulamin konkursu:
Running sports | New Releases Nike
Agenda
Absolut Cup - I dzień - 3 czerwca |
do 13.00 |
przyjazd i zakwaterowanie barmanów w Hotelu Warmińskim w Olsztynie |
13.30 - 13.45 |
przejazd z hotelu do Restauracji Przystań |
13.30 - 14.30 |
obiad /stół szwedzki |
17.00 - 19.30 |
konkurs |
19.30 - 20.30 |
podsumowanie wyników |
20.00 - 21.00 |
prezentacja firmy V&S |
21.00 - 21.30 |
ogłoszenie wyników konkursu |
od 21.30 |
bankiet |
Absolut Cup - 2 dzień - 4 czerwca |
09,00 - 10,00 |
śniadanie |
10,00 - 10,30 |
wyjazd |
Portfolio
BACARDI MARTINI & ROSSI |
HENESEY COGNAC |
Bacardi Carta Blanca |
Hennessy VS |
Bacardi 5 anos |
|
Bacardi Limon |
INNE |
Bombay Sapphire |
Brendy Stock |
Vermouth Martini Rosso |
Brendy Metaxa 3 |
Vermouth Martini Bianco |
Tequila Olmeca biała |
Vermouth Martini Dry |
Tequila Olmeca złota |
Martini Brut |
Balantines |
Martini Asti |
Jack Daniels |
|
Dewards |
CAMPARI |
Calwade |
Campari Bitter |
Orange Bitters |
|
Gin Seagrams |
DE KUYPER ROYAL DISTILERS |
Martell |
Cherry Brandy |
|
Apricot Brandy |
SOKI |
Creme de Bananes |
pomarańczowy |
Creme de Cafe - Kahula |
grapefruitowy |
Creme de Cassis |
pomidorowy |
Creme de Menthe Green & White |
jabłkowy |
Curacao Blue |
z czarnej porzeczki |
Amaretto |
ananasowy |
Coconut Pina Colada |
|
Melon |
WODY MINERALNE |
Triple Sec |
Perier |
Peachtree |
Vitel |
Advocaat Warninks & De Kuyper |
|
Grenadine |
|
Regulamin
- maksymalna ilość składników [ingrediencji]: 5
- pojemność maksymalna drinka: 7 cl.
- zawartość słodkich składników [likiery, syropy]: do 2,5 cl
- szkło: cocktail glass Absolut