logo onas

Ważny komunikat !!!!!!!

Dzień dobry ,

W imieniu Stowarzyszenia Polskich Barmanów oraz firmy partnerskiej Fine Dine ,chciałbym zaprosić wszystkich fanów profesjonalnego barmaństwa na targi EUROGASTRO aby uczestniczyć w międzynarodowym konkursie duetów barmańskich "Barmatic Cup 2019" .best shoes | Nike Dunk Low Coast UNCL - Grailify

Międzynarodowy Konkurs Barmański "Barmatic Cup 2019" , odbędzie się 27 marca 2019 o godzinie 12.00

Zaprosiliśmy ekipy z Austrii ,Włoch ,Słowacji oraz Estonii , którzy zmierzą się z czołówka polskich barmanów . Gościem specjalnym wydarzenia będzie Vice President International Bartenders Association Mr. Giorgio Fadda .

Ten innowacyjny konkurs, dzięki swojej formule łączy kreatywność barmanów z umiejętnością zastosowania najnowszych urządzeń i technologii stosowanych we współczesnych barach.

"Barmatic Cup 2019" premiuje jakość i profesjonalizm serwisu barowego zaprezentowanego przez uczestników, nie zapominając o pomysłowości i kreatywnym podejściu do sztuki barmańskiej. Konkurs odbywa się w formule międzynarodowych 2- osobowych zespołów, a zawodnicy będą mieli do dyspozycji w pełni zaopatrzony bar i pełen asortyment szkła barowego. Jury degustacyjne składające się z 6 członków będzie oceniało wygląd, smak, aromat, idealne rozlanie, czystość pracy, ale także organizację i komunikację zespołu. Zadanie konkursowe powinno być wykonane przy użyciu urządzeń firmy Barmatic i Hamilton Beach mających zastosowanie w codziennej pracy w profesjonalnie wyposażonym barze. Obiecujemy sporo emocji ......

Do zobaczenia w Warszawie !!!!!

Podczas 10 minutowego występu barmani mają wykonać określone zadanie barmańskie polegajace na perfekcyjnym przygotowaniu zamówienia dla 6 osób ,składającego się z :

a) Smoothie 2 porcje
b) Long drink ( All day ) 1 porcja
c) Cocktail ( short drink ) przygotowany na bazie kawy 1 porcja
d) Świeżo wyciskany sok owocowy 1 porcja
e) Perfekcyjny serwis wina musujacego ( 3 zmrożone kieliszki )
f) Hot dessert/ finger food - talerzyk

Zawodnicy będą mieli do dyspozycji w pełni zaopatrzony bar ( alkohole mocne , vermouthy , wina musujace ,soft drinks , soki owocowe i warzywne , wody mineralne , produkty mleczne, przyprawy,owoce i warzywa do dekoracji .

Jury degustacyjne składajace się z 6 członków ( każdy ocenia jedną pozycję menu w skali 1-10 pkt ) będzie oceniało wygląd , smak , aromat , idealne rozlanie ,czystość pracy .
Następnie wspólnie ocenią wszystkie składowe zadania w skali od 1-10 punktów.

Im więcej urządzeń z listy zespół użyje do wykonania zadania tym większy mnożnik ilości punktów uzyskanych w komisji degustacyjnej.

Przykład :
1.Zespół A otrzymał za swoje zadanie 47 pkt. i użył 6 urządzeń z listy
47 X 6 = 282 pkt.
2. Zespół B otrzymał za swoje zadanie 39 pkt i użył 8 urzadzeń z listy
39 X 8 =412 pkt.

Zasady konkursu premiują maksymalne wykorzystanie sprzętu , albowiem wynik końcowy uzyskany przez zespół , jest mnożony przez liczbę urządzeń które zostały użyte podczas wykonywania zadania .

Firmy partnerskie wydarzenia :

- Fine Dine, Pinot, Henkell&Co, Maspex Wadowice, Bukato, Movement

Dziękujemy !!!!!!!!