52 Kongres IBA, Sewilla, Hiszpania

Bez sukcesów Polaków zakończyły się barmańskie mistrzostwa świata we free-stylu (Flairtending Competition) i barmaństwie klasycznym (World Cocktail Competition) podczas pięćdziesiątego drugiego Kongresu IBA w Sewilli w dniach 8-23.10.2003.

nike dunk high black leather chair for sale | Air Jordan 1 Retro High OG 'University Blue' — Mnje

 

Zwycięskie drinki - Championship in Pre-Dinner cocktail

I miejsce: Sergio Serrano Rivero, Kuba

Adam y Eva
2,5 cl Havana Club 7 Anos
2,0 cl Manzana Verde
2.0 cl Martini Bianco
0,5 cl Campari Bitters Campari

Metoda wykonania: Stirerowanie
Dekoracja: Dwa plasterki zielonego jabłka w kształcie serca

 

II miejsce: Dusan Szabo, Słowacja

Suprise for Seville
2 cl Aperol - Barbero
2 cl Bacardi Lime
1,5 cl Cinzano Extra Dry
1 cl Apricot Brandy
0,5 cl Lime juice

Metoda wykonania: Shaker
Dekoracja: Owoce sezonowe

 

III miejsce: Riccio Pasquale, Włoch

Don Carlo

2,5 cl Puschkin Vodka
2 cl Aperol
1 cl Vermouth Martini Dry
1 cl Charleston Follies
0,5 cl Bitter Campari

Metoda wykonania: Shaker
Dekoracja: Zucca, Zucchine, Buccia d´arancia, uva, frutti di bosco

 

Zwycięzcy 4th W.C.C. Flairtending Competition:

I miejsce: Alexander Rodoman, Rosja
II miejsce: Juan Llorente, USA
III miejsce: Hassan Sivrikaya, Szwajcaria