Absolut Vanilia Intro

Na przełomie listopada i grudnia, w wybranych klubach, w pięciu miastach Polski, odbyły się prezentacje nowego wariantu smakowego ABSOLUT VANILIA. W spotkaniach wzięli udział właściciele i menadżerowie klubów, ich goście oraz barmani i dziennikarze. We wrocławskim klubie Coffee Planet, honorowym gościem był Ambasador Królestwa Szwecji w Polsce oraz pracownicy konsulatu. Podczas spotkania w Warszawie, w kawiarni Między Nami, obecni byli między innymi Paweł Wilczak, Beata Sadowska, Kamil Sipowicz, Jarosław Jakimowicz i Katarzyna Trzcińska.

Authentic Nike Sneakers | Air Jordan 1 Low White/Black-Midnight Navy For Sale – Fitforhealth

ABSOLUT VANILIA jest wspaniałym komponentem koktajli, dlatego też głównym celem ABSOLUT VANILIA INTRO było zaprezentowanie konsumentom receptur drinków na bazie nowego wariantu smakowego ABSOLUT. W każdym z klubów, goście mogli też spróbować swoich sił i przygotować własne drinki, wspólnie z barmanami, członkami SPB. Najlepsze z nich, jako ABSOLUT VANILIA SINGNATURE DRINKS, przyjęły nazwy klubów, w których powstały. Tak stworzone zostały m.in. ABSOLUT POD PRETEKSTEM, ABSOLUT POD PAPUGAMI, ABSOLUT UTOPIA. Mariusz Wojciecieski, Arkadiusz Suliński, Michał Oszczyk, Artur Radzki, Jarosław Iwanowski, Krzysztof Kowalski, Andrzej Milczarek i Piotr Smolarz - barmani, członkowie SPB - pomagali gościom w odpowiednim doborze składników, tak, żeby receptury spełniały kryteria Stowarzyszenia.

Jako inspirację dla gości, prezentowali również istniejące już drinki na bazie ABSOLUT VANILIA. Spośród tych ostatnich, popularnością cieszyły się szczególnie:

ABSOLUT VANILIATINI
3 cl ABSOLUT VANILIA
dash wytrawnego Vermuthu

Przygotowywać w szkle koktajlowym.
Ozdobić laska wanilii oraz twistem cytrynowym.

ABSOLUT VANILIA GRASSHOPPER
4 cl ABSOLUT VANILIA
dash Greek Creme de Menthe
dash White Creme de Cacao
1 cl śmietanki

Wymieszać w shakerze, przelać do szklanki koktajlowej.
Posypać szczyptą cynamonu.

ABSOLUT VANILIA BLUE
4cl ABSOLUT VANILIA
dash syropu cukrowego
1 cl Blue Curacao

Wymieszać w shakerze i przelać do szklanki do long drinków, wypełnionej lodem.
Następnie dopełnić gazowaną wodą mineralną.