Eliminacje do Mistrzostw Świata World Cocktail Competition 2006 long drink category greece - Chalkidiki 04-09 october - Konkurs barmański wyłącznie dla członków STOWARZYSZENIA POLSKICH BARMANÓW - Data i miejsce konkursu: 20 czerwiec 2006 - hotel Hyatt Casinos Poland
Nike sneakers | Giftofvision - Luxury, Premium & Contemporary ShoppingCel konkursu: eliminacje ogólnopolskie, które wyłonią reprezentanta na Mistrzostwa Świata Barmanów WCC 2006 (04-09.10.2006 -Grecja), marketing on trade dla produktów z portfolio Diageo (Hennessy i Moet & Chandon), skierowany do środowiska barmańskiego.
Ilość uczestników: 36 barmanów startujących w konkursie (3 stanowiska\12 rund + 14 barmanów z ramienia SPB (zespół organizacyjny + jury)
Regulamin konkursu: zgodny z międzynarodowymi standardami International Bartenders Association (ocena techniki pracy barmana + ocena degustacyjna), kategoria: LONG DRINK (składnik bazowy min 3 cl koniaku Hennessy), arkusze ocen przygotowuje SPB
Nagrody:
zwycięzca konkursu reprezentuje Polskę na WCC 2006 (bilet lotniczy + pobyt)
II miejsce - nagroda rzeczowa (walizka barmańska)
III miejsce - nagroda rzeczowa (kruszarka do lodu)
Wszyscy uczestnicy otrzymają dyplomy uczestnictwa oraz gadżety reklamowe (Hennessy, Moet)
Obowiązuje wpisowe dla uczestników w wysokości 50 PLN
Sprawy organizacyjne:
Impreza odbędzie się w cocktail barze kasyna na 3 stanowiskach. Organizatorzy przygotują dwa pomieszczenia (przygotowalnia na 6 stanowisk + odizolowane pomieszczenie dla jury degustacyjnego)
Jurorzy techniczni: 3 master bartenderzy SPB
Jurorzy degustacyjni: 6 komisji po 3 osoby ( Diageo , dziennikarze, zaproszeni goście, barmani)
Sprzęt: wszyscy uczestnicy konkursu używają własnego sprzętu barmańskiego, organizator zapewnia szkło (long drink 120 szt.) oraz blendery 2 szt.
Portfolio alkoholi Diageo:
likiery Monin
Martini ew. Cinzano Vermouth
Tymbark - soki owocowe
Coca -cola - asortyment (tonic, sprite,fanta )
Red Bull
Owoce i warzywa do dekoracji long drinków uczestnicy zabezpieczają we własnym zakresie
Ogłoszenie oficjalnych wyników konkursu 30 minut po zakończeniu występu ostatniego uczestnika
Agenda konkursu:
13.00 - 13.30 Przyjazd uczestników
14.00 - 14.30 Odprawa dla zawodników ( zgłoszenia + receptury i losowanie numerów startowych )
14.30 - 14.50 Odprawa dla członków jury
15.00 - 16.00 Obiad
16.15 - 18.30 Konkurs barmański
19.00 Uroczyste ogłoszenie wyników
LISTA UCZESTNIKÓW KONKURSU
Pozdrawiam R. Berent