Eliminacje do World Cocktail Competition 2006

Eliminacje do Mistrzostw Świata World Cocktail Competition 2006 long drink category greece - Chalkidiki 04-09 october - Konkurs barmański wyłącznie dla członków STOWARZYSZENIA POLSKICH BARMANÓW - Data i miejsce konkursu: 20 czerwiec 2006 - hotel Hyatt Casinos Poland

Nike sneakers | Giftofvision - Luxury, Premium & Contemporary Shopping

Cel konkursu: eliminacje ogólnopolskie, które wyłonią reprezentanta na Mistrzostwa Świata Barmanów WCC 2006  (04-09.10.2006 -Grecja), marketing on trade dla produktów z portfolio Diageo (Hennessy i Moet & Chandon), skierowany do środowiska barmańskiego.
 
Ilość uczestników: 36 barmanów startujących w konkursie (3 stanowiska\12 rund + 14 barmanów z ramienia SPB (zespół organizacyjny + jury)

Regulamin konkursu: zgodny z międzynarodowymi standardami International Bartenders Association (ocena techniki pracy barmana + ocena degustacyjna), kategoria: LONG DRINK (składnik bazowy min 3 cl koniaku Hennessy), arkusze ocen przygotowuje SPB

Nagrody:
zwycięzca konkursu reprezentuje Polskę na WCC 2006 (bilet lotniczy + pobyt)
II miejsce - nagroda rzeczowa (walizka barmańska)
III miejsce - nagroda rzeczowa (kruszarka do lodu)

Wszyscy uczestnicy otrzymają dyplomy uczestnictwa oraz gadżety reklamowe (Hennessy, Moet)

Obowiązuje wpisowe dla uczestników w wysokości 50 PLN

Sprawy organizacyjne:
Impreza odbędzie się w  cocktail barze kasyna na 3 stanowiskach. Organizatorzy przygotują dwa pomieszczenia (przygotowalnia na 6 stanowisk + odizolowane pomieszczenie dla jury degustacyjnego)

Jurorzy techniczni: 3 master bartenderzy SPB

Jurorzy degustacyjni: 6 komisji po 3 osoby ( Diageo , dziennikarze, zaproszeni goście, barmani)

Sprzęt: wszyscy uczestnicy konkursu używają własnego sprzętu barmańskiego, organizator zapewnia szkło (long drink 120 szt.) oraz blendery 2 szt.

Portfolio alkoholi Diageo:

  1. Hennessy Fine de Cognac
  2. Moet & Chandon Brut Imperial
  3. Belvedere Vodka asortyment
  4. Gordon's Gin
  5. Archer's Peach Schnapps
  6. Captain Morgan Rum  

likiery Monin    

  1. White Cacao
  2. Triple Sec
  3. Brown Cacao
  4. Blue Curacao
  5. Banana
  6. Strawberry
  7. Raspberry
  8. Blackcurrant Cream
  9. Violet
  10. Watermelon
  11. Vanilla
  12. Peach
  13. White Peppermint
  14. Green Peppermint
  15. Coffee
  16. Black berry

Martini ew. Cinzano Vermouth

Tymbark - soki owocowe

Coca -cola - asortyment (tonic, sprite,fanta )

Red Bull

Owoce i warzywa do dekoracji long drinków uczestnicy zabezpieczają we własnym zakresie

Ogłoszenie oficjalnych wyników konkursu 30 minut po zakończeniu występu ostatniego uczestnika

Agenda konkursu:
13.00 - 13.30   Przyjazd uczestników
14.00 - 14.30  Odprawa dla zawodników  ( zgłoszenia + receptury  i losowanie numerów startowych )
14.30 - 14.50  Odprawa dla członków jury
15.00 - 16.00   Obiad             
16.15 - 18.30  Konkurs barmański
           19.00   Uroczyste ogłoszenie wyników
 

LISTA UCZESTNIKÓW KONKURSU

  1. Maciejewski Ryszard
  2. Bujar Dawid
  3. Handzel Jacek
  4. Drzazga Artur
  5. Swiętochowska Diana
  6. Jabłoński Ireneusz
  7. Widawski Marcin
  8. Kołodziej Bartek
  9. Nycz Arek
  10. Typa Dawid
  11. Dziacko Robert
  12. Fornal Rafał
  13. Szczypta Piotr
  14. Sarna Paweł
  15. Dudek Michał
  16. Sztaba Wojciech
  17. Wejs Łukasz
  18. Czekaj Arkadiusz
  19. Szumski Grzegorz
  20. Rajkowski Michał
  21. Piekarczyk Marcin
  22. Kąkolewski Maciej
  23. Klimek Wojciech
  24. Baranowski Bartosz
  25. Górczyński Leszek
  26. Fajfrowski Michał
  27. Tubielewicz Andrzej
  28. Kot Krzysztof
  29. Godończuk Mariusz
  30. Guz Szymon
  31. Kukieła Jarosław
  32. Pławecki Krzysztof
  33. Łyś krzysztof
  34. Borkowski Robert
  35. Domarecki Krzysztof
  36. Kamińska Marzena
  37. REZERWA
  38. Smolarz Piotr
  39. Olesiejuk Artur
  40. Zyguła Jarek
  41. Kucharski Robert

Pozdrawiam R. Berent