Konkurs barmański wyłącznie dla członków STOWARZYSZENIA POLSKICH BARMANÓW
Data i miejsce konkursu: 15 kwietnia 2009 - hotel Hyatt Regency kasyno Casinos Poland
Cel konkursu: eliminacje ogólnopolskie, które wyłonią reprezentanta na Mistrzostwa Świata Barmanów WCC 2009 (06-12.08.2009 - Berlin), marketing on trade dla produktów z portfolio Wyborowa S.A. oraz firmy Monin, skierowany do środowiska barmańskiego, promocja międzynarodowych standardów kultury spożywania napojów alkoholowych.
latest Running | nike air max heritage hybrid cars parts list , Sneaker News / Release InfoIlość uczestników: 36 barmanów startujących w konkursie (3 stanowiska - 12 rund + 14 barmanów z ramienia SPB (zespół organizacyjny + jury).
Wszyscy uczestnicy konkursu muszą mieć opłacone składki członkowskie za rok 2009.
Regulamin konkursu: zgodny z międzynarodowymi standardami International Bartenders Association (ocena techniki pracy barmana + ocena degustacyjna), kategoria: AFTER-DINNER COCKTAIL (pojemność drinka: max. 9cl - nie więcej niż 7cl składników alkoholowych, max. 5 ingrediencji), arkusze ocen przygotowuje SPB. Każdy z uczestników przygotowuje 4 porcje cocktailu.
Do finałowej rozgrywki awansuje 6 najlepszych uczestników. Finałowa szóstka wykonuje po 5 porcji cocktailu.
Finał ocenia wyłącznie jury degustacyjne (nowa komisja jurorów).
Suma punktów z eliminacji + z rozgrywki finałowej wyłoni zwycięzcę konkursu.
Nagrody:
zwycięzca konkursu reprezentuje Polskę na WCC 2009
II miejsce - nagroda rzeczowa
III miejsce - nagroda rzeczowa
Wszyscy uczestnicy otrzymają dyplomy uczestnictwa oraz gadżety reklamowe (Absolut Vodka, Monin)
Obowiązuje wpisowe dla uczestników w wysokości 50 PLN
Sprawy organizacyjne:
Impreza odbędzie się w cocktail barze kasyna na 3 stanowiskach. Organizatorzy przygotują dwa pomieszczenia (przygotowalnia na 6 stanowisk + odizolowane pomieszczenie dla jury degustacyjnego)
Jurorzy techniczni: 3 master bartenderzy SPB
Jurorzy degustacyjni: 6 komisji po 3 osoby (dziennikarze, zaproszeni goście, barmani)
Sprzęt: wszyscy uczestnicy konkursu używają własnego sprzętu barmańskiego, organizator zapewnia szkło (coctail glass 120 szt.) oraz blendery 2 szt. Owoce oraz elementy dekoracji zawodnicy zabezpieczają we własnym zakresie.
Pozdrawiam R. Berent
Fotorelacja w skrócie - więcej w zakladce galeria