Agenda
10.03.2011 - Hyatt Regency (Casinos Poland) - Warszawa ul. Belwederska 23 |
12.00 - 12.30 |
Przyjazd i rejestracja uczestników konkursu |
13.00 - 13.30 |
Odprawa dla uczestników oraz jurorów konkursu (losowanie numerów startowych) |
13.30 - 14.00 |
Prezentacja szkoleniowa |
14.10 |
Rozpoczęcie konkursu (I część) |
15.20 |
Lunch |
15.40 |
Prezentacja szkoleniowa |
16.10 |
Kontynuacja konkursu |
17.30 - 18.00 |
Uroczyste ogłoszenie wyników oraz wręczenie dyplomów i nagród laureatom konkursu |
Portfolio
Maspex - Soki Tymbark
- Pomarańczowy 100% classic
- Pomar. Premium z miąższem
- Pomarańcza sycylijska
- Jabłkowy 100%
- Antonówka
- Czarna porzeczka
- Grejpfrut biały
- Grejpfrut czerwony
- Ananasowy
- Kaktusowy
- Granat
- Limonka
- Żurawina
- Zielony Banan
- Pomidor pikantny
- Pomidorowy
Centrum Wina - Syropy MONIN
- Cranberry
- Coconut
- Cucumber
- Ginger
- Green Apple
- Green Banana
- Lime Citro Vert
- Passion Fruit
- Pink Grapefruit
- Pomegranate
Centrum Wina - Likiery MONIN
- Blue Curacao
- Banana
- Triple Sec
- Strawberry
- Watermelon
- Lime Orginal
- Peach
- Apricot
- Brown Cacao
- Caffee
Nestle Waters
Woda Perrier
Oraz napoje z grupy Coca-Cola (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Kinley Tonic)
Wszyscy zawodnicy, którzy będą chcieli użyć innych produktów firm Tymbark , Monin niż w/ w wymienione, zabezpieczają je we własnym zakresie.
Regulamin
1. Idea przewodnia konkursu barmańskiego "1100 lat historii Normandii"
Kreatywność uczestników konkursu skierowana w stronę historii Normandii oraz związki z kulturą Wikingów.
2. Konkurs odbywa się w dwóch kategoriach (do wyboru przez uczestnika)
- Long drink czas wykonania 7 min
- Short drink (before/after dinner) czas wykonania 5 min.
3.Uczestnicy wykonują 4 porce drinka
4.Receptury drinków zgłoszonych do konkursu
- alkohol bazowy - wyłącznie Calvados Chateau de Breuil, Boulard
- Long drink min.3 cl.
- Short drink min. 2 cl.
- max. 5 składników (ingrediencji) - dekoracja umieszczona w szkle traktowana jest jako składnik
- nie dopuszcza się receptur " hot drinks "
- szkło konkursowe zapewnia organizator konkursu.
- każdy uczestnik konkursu używa własnego sprzętu barmańskiego
- organizator dopuszcza udział 24 profesjonalnych barmanów (członkowie SPB z legitymacją 2011) oraz 6 uczniów wytypowanych przez 6 rekomendowanych szkół barmańskich.
- Uczestnik finału międzynarodowego będzie musiał zaprezentować swoją kompozycję oraz wyjaśnić związek z tematem przewodnim konkursu " 1100 lat Normandii "