Calvados Nouvelle International Trophies 2013 - ważne informacje :
- Konkurs odbędzie się w restauracji " Stara Zajezdnia " na Kazimierzu w Krakowie w godz. 10.30 -18.00 ( szczegółowa agenda ukaże się 05.02.2012 ). W konkursie weźmie udział 36-ciu uczestników - członkowie SPB , 12 uczniów szkół hotelarsko- gastronomicznych
- Dla uczestników przyjezdnych istnieje mozliwość rezerwacji noclegu w hostelu "STAJNIA " www.pubstajnia.pl Józefa 12, 31-000 Kraków (tel.12 423 72 02 ) - hasło Stowarzyszenie Polskich Barmanów
- Osoba kontaktowa w sprawach organizacyjnych z ramienia SPB - Piotr Dziadkowiec 502 351 957
Nike Sneakers Store | balerínky
Regulamin konkursu
On_the_wave
Portfolio Konkursu
Lista uczestników - barman
Lista uczestników - student
Agenda:
11.00 - 11.30 - Przyjazd i rejestracja uczestników konkursu
12.00 - 12.30 - Odprawa dla uczestników oraz jurorów konkursu (losowanie numerów startowych)
12.30 - 13.00 - Prezentacja szkoleniowa -Calvados Boulard
13.10 - Rozpoczęcie konkursu (I część)
15.10 - Lunch
15.40 - Prezentacja szkoleniowa - Calvados Chateau du Breuil
16.10 - Kontynuacja konkursu
17.30 - 18.00 - Uroczyste ogłoszenie wyników oraz wręczenie dyplomów i nagród laureatom konkursu
Ważna informacja !!!!!
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w Agendzie.
Regulamin konkursu ( barman profesjonalny ) :
1. Każdy uczestnik przygotowuje 2 receptury:
- short drink max.9 cl ( min.2 cl. Calvados ) 5 minut
- long drink max 15 cl ( min 3 cl. Calvados ) 7 minut
2. Każdy uczestnik przygotowuje 3 porcje napoju alkoholowego ( 1-wystawka ,2 - komisja degustacyjna ,3 rozlanie na 3 kieliszki degustacyjne )
3. Przygotowanie dekoracji odbywa się na oczach widzów ( open space ) - limit czasu 2 X 10 min
4. Sześciu zawodników którzy uzyskają najwyższe noty ( ocena techniczna + 3 oceny degustacyjne ) w obu kategoriach wystąpi w finale konkursu.
5. Finał konkursu :
- w rozgrywce finałowej nie ma oceny technicznej.
- zawodnicy przygotowują swoje drinki w jednym wyjściu na scenę
- limit czasu ( 5,7 min.) - przekroczenie limitu 10 pkt. karnych w każdej kategorii .
- zawodnicy przygotowują 5 porcji napoju (short ,long ) - 2 skrajne oceny degustacyjne zostają odrzucane
- zwycięzcą konkursu zostaje zdobywca najwyższej noty w obu kategoriach
- uczestnicy mają prawo wniesienia uzasadnionego protestu ( Organizator ) w limicie czasu - 10 minut od zakończenia występu ostatniego uczestnika.
Regulamin konkursu ( uczeń ) :
- Uczestnicy konkursu przygotowują 4 porcje napoju w obu kategoriach ( 1 wystawka ,3 jury degustacyjne )
- Zawodnik który uzyska najwyższe noty ( ocena techniczna + 3 oceny degustacyjne w obu kategoriach ) zostaje zwycięzcą konkursu.
Zwycięzcy konkursu będą reprezentowali Polskę na International Trophies Calvados Nouvelle Vogue 2013 w Deauville w Normandii 07.-09.04. 2013.
LISTA UCZESTNIKÓW
- KACPER BOGACZ
- GRZEGORZ SZUMSKI
- NICOLE KOT
- ARTUR WAWRZYSZCZAK
- EDYTA SIEK
- WOJCIECH URBANSKI
- JAN KACHNIARZ
- JAKUB OMYŁA
- IWONA PAŁKA
- ŁUKASZ RADZIULEWICZ
- JAROSŁAW ZAWADZKI
- KATARZYNA STESKAL- KRZYŚCIAK
- MARCIN SOBOCIŃSKI
- TOMASZ JASINSKI
- MONIKA KRZEMIENIEWSKA
- BLANKA KOZŁOWSKA
- PRZEMYSŁAW SZOPLEWSKI
- TOMASZ WASILEWSKI
- KRZYSZTOF MIELNICZEK
- MICHAŁ NYCZ
- PIOTR SZRAMA
- BARTOSZ BARANOWSKI
- SEBASTIAN KRASICKI
- MARIUSZ MIKŚCIN
- DAWID MATUSZ
- KRZYSZTOF BAJERSKI
|
Lista uczestników Calvados Trophy 2013 - Student
- Sebastian Orawczak - Bielsko-Biała
- Marek Wigłasz - Cieszyn
- Anna Pawlak - Pionki
- Maciej Szpyrka - Gorlice
- Konrad Czort - Kraków
- Filip Chruścicki - Kraków
- Angelika Poszwa - Krakow
- Krzysztof Rdzanek - Radom
- Natalia Nosal - Kraków
- Paweł Marciniak - Łódż
- Michał Pawlak - Kutno
- Dawid Bors Mrągowo
- Dominika Żymełka - Gliwice
- Marek Grzegorczyk - Katowice
- Jakub Bębnista - Słupsk
- Daniel Pisulski - Słupsk
|
WAŻNE !!!!!!
Wszyscy uczestnicy konkursu zabezpieczają własny sprzęt barmański, szkło oraz owoce i warzywa potrzebne do dekoracji swoich drinków.