Koleżanki i Koledzy, członkowie Stowarzyszenia Polskich Barmanów oraz Sympatycy i Partnerzy naszej Organizacji! Wspólnie z Zarządem Głównym SPB podjęliśmy decyzję o nowej formule konkursowej będącej w założeniu całoroczną rywalizacją o tytuł „Grand Prix” Stowarzyszenia Polskich Barmanów. Rywalizacja ta będzie doskonałym sposobem na uatrakcyjnienie dodatkowo wszystkich konkursów w jakich startować będą nasi reprezentanci. Uważamy iż będzie miała wpływ na aktywność wszystkich młodych barmanów chcących potwierdzić swoje profesjonalne przygotowanie w zdrowej, sportowej rywalizacji.
Przygotowaliśmy system punktowania który będziemy udoskonalać w trakcie trwania "Grand Prix" ( czekamy na ewentualne propozycje i uwagi ) tak aby zdobywca głównego trofeum był najbardziej wszechstronnym , przygotowanym do rywalizacji na najwyższym światowym poziomie barmanem.
Sports Shoes | Nike Air Max 270 Unisex Siyah Spor Ayakkabı Kadin Spor Ayakkabı & Sneaker 3167193 , SciakyPunktacja Gran Prix odbywać się będzie na następujących zasadach :
(***) Konkursy organizowane przez SPB ( punktacja wg regulaminu IBA , zatwierdzonego przez SPB ), takie jak Eliminacje do Mistrzostw Świata, polskie edycje konkursów międzynarodowych np. Calvados Nouvelle International Trophies, Monin Cup , oraz finały konkursów międzynarodowych.
Konkursy powinny mieć :
Punktowane będzie 10 pierwszych miejsc zajętych przez uczestników:
I miejsce 30 pkt.
II miejsce 27 pkt.
III miejsce 24 pkt.
Itd.
X miejsce 3pkt.
(**) Konkursy organizowane przez podmioty stowarzyszone ( partnerzy ) z SPB przy współudziale SPB, z regulaminem zatwierdzonym przez SPB z ewentualnymi uwagami Organizatora. Przykładowe Konkursy to : Winterhalter Drink of the Year, Tymbark Drink Festiwal i inne w przygotowaniu…
Punktowane będzie 10 pierwszych miejsc zajętych przez uczestników:
I miejsce 20 pkt.
II miejsce 18 pkt.
III miejsce 16 pkt.
Itd.
X miejsce 2 pkt
(*) Konkursy organizowane bez współudziału SPB. Warunkiem uznania i przyznania punktów będzie możliwość wglądu w regulamin oraz wyniki konkursu z uwzględnieniem weryfikacji punktacji.
Punktowane będzie tylko 10 pierwszych miejsc zajętych przez uczestników:
I miejsce 10 pkt.
II miejsce 8 pkt.
III miejsce 6 pkt.
Itd.
X miejsce 1 pkt.
Nad prawidłowym przebiegiem rywalizacji w cyklu "Grand Prix" będzie czuwała komisja złożona z wyznaczonych reprezentantów z każdego okręgu ( po 1 osobie ). Tabela wyników będzie umieszczona w zakładce na stronach internetowych SPB . Sekretarzem cyklu "Grand Prix" będzie kol. Małgorzata Ciesielska.
Ogłoszenie wyników oraz wręczanie nagród corocznej edycji Grand Prix odbywać będzie się na zimowym zlocie organizowanym przez SPB. Przewidywane są godne nagrody, będące zachętą do wysiłku i aktywności, takie jak imienny tytuł Grand Prix SPB w danym roku, wyjazd na Kongres IBA i Mistrzostwa Świata Barmanów sponsorowany przez SPB i firmy partnerskie, wyjazdy szkoleniowe, nagrody rzeczowe, medale, puchary, dyplomy itp.
Decyzją Komisji najbliższy konkurs Calvados Nouvelle International Trophies 2014 będzie pierwszym, punktowanym konkursem w ramach Grand Prix SPB edycja 2014 o najwyższej randze (***).
Wszystkim Koleżankom i Kolegom życzę udanej i prawdziwie sportowej rywalizacji w duchu Fair Play.
Z barmańskim pozdrowieniem,
Jarosław Zyguła.