Agenda eliminacji Mistrzostw Świata 2017

 

24.07.2017 - Warsztaty barmańskie
10.30 - 11.00 Przyjazd i recepcja uczestników
11.00 - 11.15 Odprawa dla uczestników eliminacji  oraz przedstawienie programu warsztatów.
11.20 - 13.20
Moduł I - Zapoznanie się z aktualnym regulaminem WCC 2017 oraz specyfika kategorii "after dinner"
  • Technika pracy barmana - analiza nowego formatu oceny technicznej IBA
  • Ocena degustacyjna podczas WCC 2017
13.20 - 14.00 Przerwa
14.00 - 16.00
Moduł II - Zapoznanie się z portfolio produktów WCC 2017 (produkty obowiązkowe Aquavit / Ponthier)
  • Sensoryka -  sztuka  łączenia ingrediencji oraz tworzenia receptur cocktaili
16.00 - 16.30 Przerwa
16.30 - 18.00 Moduł III - Szkolenia produktowe firm Partnerskich SPB
25.07.2017 -  Konkurs eliminacyjny
09.00 - 10.30 Uczestnicy eliminacji przygotowują 3 rózne receptury konkursowe cocktailu " after dinner " do oceny eksperckiej
11.00 - 11.30 Ogłoszenie wyników rundy I - 6 receptur przechodzi do rozgrywki finałowej
11.30 - 12.00 Jury degustacyjne dokonuje wyboru najlepszej receptury oraz barmana reprezentującego SPB na Mistrzostwach Świata 2017
12.30 Spotkanie organizacyjne dla  członków SPB zainteresowanych uczestnictwem w WCC 2017 ( 15.10 . - 19.10. 2017 Kopenhaga ) -  obecnośc obowiązkowa **

** Organizator informuje iż  ze względów organizacyjnych nieobecnośc osób zainteresowanych wyjazdem reprezentacji SPB na Mistrzostwa Świata 2017 skutkuje brakiem możliwości uczestnictwa w imprezie.

Ważna informacja !!!!!

Wszyscy uczestnicy eliminacji są zobowiązani wypełnić do dnia 10.07.2017!!!

Zgłoszenia po tym terminie nie będa akceptowane przez Organizatora.

Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w Agendzie konkursu.!!!!!