Program dnia 24.07.2017 |
|
10.00 |
Przyjazd do hotelu DeSilva Piaseczno, ul. Puławska 42 Ważna informacja !!!!! |
11.00 |
Przywitanie uczestników warsztatów barmańskich i eliminacji Mistrzostw Świata 2017
|
11.30 |
Prezentacje produktowe
|
12.00 |
Szczegółowe omówienie regulaminu WCC 2017 oraz zapoznanie się z arkuszem oceny technicznej i degustacyjnej |
12.45 |
Szkolenie sensoryczne Dawid Typa 1 godz. |
14.00 |
Lunch |
15.00 |
Przygotowanie baru / sensoryka produktów konkursowych przygotowanych przez Organizatora |
15.15 |
Prezentacja MONIN (Monin flavours versus Aquavit) |
16.15 |
Prezentacja Schweppes Dariusz Kosiorek |
17.00 |
Uczestnicy eliminacji w kategorii "classic" przygotowują 3 receptury cocktailu "after dinner" po 1 porcji (kieliszek cocktailowy) oraz 1 dekorację |
18.00 |
Komisja ekspertów wyłoni 6 najlepszych receptur do rozgrywki finałowej |
Program dnia 25.07.2017 | |
09.00 |
Finał konkursu eliminacyjnego |
09.30 |
Odprawa uczestników finału + losowanie numerów startowych |
10.00 |
Finał konkursu eliminacyjnego
|
12.00 |
Oficjalne ogłoszenie wyników eliminacji MŚ 2017 |