Aktualny program warsztatów barmańskich oraz eliminacji MŚ 2017

 

Program dnia 24.07.2017

10.00

Przyjazd do hotelu DeSilva Piaseczno, ul. Puławska 42

Ważna informacja !!!!!
Warsztaty odbędą się w  hotelowym centrum konferencyjnym oddalonym od hotelu o ok. 400 m.Prosimy uczestników o punktualne przybycie.!!!

11.00

Przywitanie uczestników warsztatów barmańskich i eliminacji Mistrzostw Świata 2017
Omówienie specyfiki edycji 2017

  • classic - after dinner
  • flair

11.30

Prezentacje produktowe

  • Jim Beam - 20 min

12.00

Szczegółowe omówienie regulaminu WCC 2017 oraz zapoznanie się z arkuszem oceny technicznej i degustacyjnej

12.45

Szkolenie sensoryczne Dawid Typa  1 godz.

14.00

Lunch

15.00

Przygotowanie baru / sensoryka produktów  konkursowych przygotowanych przez Organizatora

15.15

Prezentacja MONIN (Monin flavours versus Aquavit)

16.15

Prezentacja Schweppes Dariusz Kosiorek

17.00

Uczestnicy eliminacji w kategorii "classic" przygotowują 3 receptury cocktailu "after dinner" po 1 porcji (kieliszek cocktailowy) oraz 1  dekorację

18.00

Komisja ekspertów wyłoni 6 najlepszych receptur do rozgrywki finałowej

Program dnia 25.07.2017

09.00

Finał konkursu eliminacyjnego

09.30

Odprawa uczestników finału + losowanie numerów startowych

10.00

Finał konkursu eliminacyjnego

  • Każdy uczestnik finału przygotowuje 5 porcji cocktailu "after dinner"
  • Pięciu sędziów degustacyjnych ocenia cocktail w systemie włoskim (dwie skrajne odpadają)
  • Do ocen degustacyjnych dolicza się ocenę techniczną
  • Suma obu ocen daje zwycieżcę eliminacji

12.00

Oficjalne ogłoszenie wyników eliminacji MŚ 2017