Siedziba firmy SCM - dystrybutora francuskiej firmy MONIN była gospodarzem warsztatów barmańskiej elity SPB która przygotowała autorskie receptury w kategorii " Sparkling Cocktail " wyznaczonej dla polskiego reprezentanta na Mistrzostwach Świata IBA które odbędą sie w listopadzie w stolicy prowincji Seczuan -Chengdu.
Studio szkoleniowe SCM zostało wybrane z uwagi na możliwośc wypróbowania blisko 150 różnych smaków i aromatów będących w portfolio MONIN.
Asics shoes | jordan Release DatesFirma Henkell & Freixenet Polska dostarczyła pełna gamę Prosecco Mionetto które były składnikiem bazowym wszystkich receptur.
Firma Stck Polska będąca częścią koncernu Beam Suntory ( sponsor IBA ) przygotowała pakiet produktów z oficjalnej listy IBA, aby polscy barmani mogli wypróbować róznych wariantów drinków szampańskich z dodatkiem bourbon whiskey, whisky japońskiej, koniaku Courvoisier.
Wspaniały kosz owoców przygotowany przez firmę Bukat, zestaw produktów REAL z portfolio SPLASHMIX oraz soki TYMBARK dopełniły listę ingrediencji które w rękach swietnych barmanów zamieniły się w doskonałe aperetiffy.Nowością było obowiązkiowe użycie egzotycznej wódki chińskiej baijiu która stanowiła duże wyzwanie dla wszystkich uczestników eliminacji.
Dięki wsparciu przyjaciół z firmy Fine Dine zawodnicy mogli używać szkła firmy DUROBOR ( Belgia ) która od lat jest dostawcą szkła na światowe zawody.
Poziom techniczny zawodów był niezwykle wysoki albowiem większośc uczestników to barmani z międzynarodowym doświadczeniem i licznymi sukcesami w największych światowych konkursach barmańskich.
Sukces Agnieszki Cieślar - ubiegłorocznej mistrzyni świata z Estonii potwierdza znakomita passę tej niezwykle utalentowanej dziewczyny.
Okazało się iż 3 lokata w tegorocznej edycji MGD 2019 to tylko przerywnik w tej dynamicznie rozwijającej się karierze.
Wysoko zawieszona poprzeczka skutkuje coraz wyższym poziomem pozostałych uczestników warsztaów, co szczególnie ciszy w perspektywie najbliższych startów polskich barmanów.
Wyszukane dekoracje, świetny balans,nietuzinkowe aromaty oraz nienaganna technika pracy to polska specjalność.
W Chengdu liczymy na kolejne podium !!!!!!
Dziękujemy wszystkim firmom partnerskim za wsparcie !!!!!!!!
Zwycięski "Sparkling Cocktail"
z barmańskim pozdrowieniem
Ryszard Berent