Koniec pażdziernika był dla członków SPB okazją spotkania mistrzyni świata IBA kol. Agnieszki Cieślar podczas warsztatów barmańskich związanych z wyłonieniem reprezentantów na ostatni w tym roku międzynarodowy kinkurs barmański w stylu klasycznym " Riga Balsam Challenge 2018 "który odbędzie sie 29.11.2018 w stolicy Łotwy.Giftofvision - Sneakers search engine | Nike Air Max 270 - Deine Größe bis zu 70% günstiger
SPB otrzymała od Organizatora 3 miejsca w tym prestiżowym konkursie, w tym indywidualne zaproszenie aktualnej mistrzyni świata z Tallina - Agnieszki Cieślar.
Dzięki wsparciu niezawodnych przyjaciół SPB (SCM Polska oraz United Beverages) udało się przeprowadzić eliminacje które wyłoniły pełen skład polskiej reprezentacji.
Podczas warsztatów zapoznaliśmy się z prezentacja dotycząca historii marki Riga Balsam oraz regulaminem konkursu.
Uczestnicy mieli możliwość skorzystania z innych produktów UB ( Di Saronno, Bottega, MOKA, Tia Maria ), soków TYMBARK oraz pełnego portfolio MONIN ( 130 produktów ) aby przygotować swoje kreacje.
Zwracaliśmy szczególna uwagę na wzorową technikę pracy barmanów która wyróżnia polskich reprezentantów podczas imprez międzynarodowych.
Wymiana doświadczeń, wzajemna wspólpraca, zdrowa rywalizacja w doskonałej atmosferze przyniosła swietne efekty.
Ocena niezależnego jury degustacyjnego ( podziękowania dla ekipy SCM ) wyłoniła bezapelacyjnego zwycięzcę.
Artur Wawrzyszczak uzyskał maksymalną ilość punktów ( niezwykle rzadki przypadek ) i udowodnił iż dotychczasowe osiagnięcia to nie przypadek, a efekt systematycznej pracy oraz niebywałego talentu.
Gratululacje !!!!
Ze względów organizacyjnych (Artur reprezentuje SPB na konkursie Golden Cup 2018 - Tajwan) w skład polskiej reprezentacji na " Riga Balsam Challenge 2018 " wejdą:
1. Agnieszka Cieślar
2. Mateusz Sięka
3. Paweł Machnio
Zyczymy sukcesu w Rydze !!!!!!
Kończąc relację chciałbym serdecznie podziękować firmom partnerskim SPB ( SCM Polska, Maspex ) oraz United Beverages za pomoc w organizacji warsztatów.
Dzieki takiej, wzorowej współpracy, polscy barmani moga podnosić swoje umiejętności i zwycieskorywalizować z najlepszymi barmanani świata.
z barmańskim pozdrowieniem
Ryszard Berent