Już trzeci rok firma Bar i Promocja współorganizuje konkursy dla młodych zwolenników sztuki flair. Tym razem miejscem zawodów była hala Millenium w Kołobrzegu oczywiście podczas targów Tur-Gastro -Hotel.
4 lutego o miano najlepszego w rejonie do rywalizacji przystąpili barmani reprezentujący Szczecin, Koszalin, Police, Zieloną Górę, a także tak odległe od Kołobrzegu miasto Rybnik.
Running sneakers | Nike ShoesSiła flair jest tak wielka, że nikt nie liczy godzin spędzonych w samochodzie bądź pociągu. Wszyscy barmani bardzo chwalili sobie nowy, profesjonalnie przygotowany do zawodów bar jakim od początku tego roku dysponuje moja firma.
Najbardziej szczęśliwym okazał się on dla Jakuba Górzewskiego z Milton Club-u w Koszalinie, który za umiejętności techniczne i drinka o nazwie " Katrina hurricane" otrzymał najwięcej punktów. Drugie miejsce zajął młodziutki, ale dobrze zapowiadający się Paweł Włodarczyk z Polic z drinkiem o nazwie "First steep". Na trzecim miejscu uplasował się weteran konkursów TGH Zbigniew Rózga z Tiger Club-u ze Szczecina. Jego drinka o nazwie "Tiger" komisja degustacyjna oceniła b. wysoko, jednakże należy przypomnieć, że barmani obowiązkowo musieli przygotować drinka "Screwdriver" w working flair i koktajl własnego pomysłu.
Wiernym partnerem w przygotowaniu konkursu okazała się firma Tymbark, a od marcowego konkursu we Władysławowie będzie nam patronować także firma Diamant ? cukry.
Już wkrótce na stronie www.pokazybarmanskie.pl będzie można zobaczyć zdjęcia z każdego konkursu, wypełnić formularz zgłoszeniowy oraz zapoznać się z nowym regulaminem.
Skład zwycięskiego drinka to: 40 ml wódka, 20 ml red orange likier, 10ml sok cytrynowy, 40 ml tymbark limonka, 40ml tymbark pomarańcz
Z barmańskim pozdrowieniem,
Damian Sobczak.