Eliminacje do Mistrzostw Polski Barmanów Flair Wyborowa Drinks Festiwal - 2006
(Eliminacje dotyczą barmanów - członków SPB z opłaconą składką za rok 2006) Bowling - Rodło, Piła - 15 luty 2006.
Asics footwear | Men's Sneakers
Zgłoszenia do konkursu proszę przesyłać do dnia. 10 lutego 2006 roku na e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Dodatkowe informacje - Eugeniusz Dytko 0 604 952 320
Wyborowa Drinks Festiwal 2006 - V Otwarte Mistrzostwa Polski Barmanów w kategorii FLAIR
USTALENIA
Konkurs ma formułę OPEN, może w nim wziąć udział każdy barman, który czuje się na siłach i jest przygotowany do występu w tego typu konkursie.
- W konkursie nie mogą brać udziału jedynie osoby związane kontraktem z inną firmą alkoholową.
- Wyborowa S.A. zastrzega sobie prawo do weryfikacji uczestników konkursu.
- W finale wystąpi 12 najlepszych barmanów z eliminacji.
- Konkurs finałowy rozpocznie się o godz.11.00 w dniu 25.III.2006r. w Sali Gagarina (IV p.) w Pałacu KiN w Warszawie podczas Targów Euro-Gastro
- Koszty dojazdu i ewentualnego zakwaterowania pokrywają uczestnicy konkursu.
Organizator zastrzega sobie prawo do dowolnego wykorzystania nazwisk, zdjęć, receptur - uczestników konkursu Wyborowa Drinks Festiwal.
V Otwarte Mistrzostwa Polski Barmanów w kat. Flair
REGULAMIN - dotyczy eliminacji i finału - W eliminacjach i finale obowiązują te same zasady.
- Rejestracja zawodników odbędzie się jedną godzinę przed rozpoczęciem konkursu.
- Własną muzykę i receptury należy dostarczyć 30 minut przed rozpoczęciem konkursu.
- Szczegóły występu:
- Pokaz trwa maksymalnie 7 minut
- Barmani przynoszą własną muzykę na płytach CD
- Szkło używane przez uczestników zostanie dostarczone przez Organizatora.
- Whisky glass Casablanca pojemność 26 cl
- Long glass Casablanca pojemność 34 cl
- Shot glass 5 cl
- Pokaz rozpoczyna pouring test- obowiązuje nalanie 40 ml i 20 ml w dwa specjalnie przygotowane do tego kubki (10% różnicę uznaje się za idealne nalanie).
- Podczas występów, wszyscy barmani przygotowują 2 drinki:
- 1 drink w 2 porcjach o nazwie TERAZ POLSKA-w kieliszku typu Shot, skład 2 cl syrop Grenadine+3 cl Wódka Wyborowa (ž płynu w butelkach)
- 1 drink własnego autorstwa w 3 porcjach (dowolna ilość płynu w butelkach, nie mniej jednak niż 3 cl alkoholu.
- Po zakończeniu występu każdy barman sprząta swoje stanowisko
- Barmani powinni wystąpić w strojach bez żadnego logo, bądź w koszulce sponsora konkursu. Wszystkie stroje będą zatwierdzane przez jury.
- Własna receptura musi zawierać minimum 3 cl wódki Wyborowa.
- Receptura nie może zawierać więcej niż 7 cl alkoholu i musi składać się maksymalnie z 5 ingrediencji.
- Wszystkie owoce niezbędne do dekoracji uczestnicy zapewniają we własnym zakresie.
- Dekoracja powinna być przygotowana przed wejściem na scenę. Dekoracja musi składać się z jadalnych owoców i/lub warzyw.
- Rozgrzewka FLAIR będzie tolerowana JEDYNIE w wyznaczonej STREFIE TRENINGOWEJ. Nigdzie indziej.
- Obsceniczne gesty i zachowania są zabronione.
- Przygotowując drink własnego autorstwa (3 porcje) wszystkie butelki muszą mieć minimum 4,5cl płynu (IBA ). NIE MOŻNA UŻYWAĆ PUSTYCH BUTELEK (elementy wykonane pustą butelką nie będą oceniane).
- Do przygotowania OBOWIĄZKOWEGO DRINKA butelki powinny być wypełnione do pojemności.
- Organizator dostarcza puste butelki sponsora do użytku zawodników o poj. 0,7 i tylko te butelki można używać.
- Butelki użyte w trakcie pokazu po opróżnieniu nie mogą być użyte ponownie podczas występu.
- Każdy z barmanów pracuje na własnym sprzęcie ?organizator zapewnia jedynie blend.
- Użycie innych składników niż zawartych w portfolio musi zostać zaakceptowane przez organizatorów przed rozpoczęciem eliminacji/konkursu. Zalecane jest jednak użycie produktów sponsora.
- Zakaz używania pirotechniki i otwartego ognia zarówno na eliminacjach jak i na konkursie.
- Dozwolona jest jedynie iluzja oraz suchy lód.
- Dokładna tabela punktacji/ocen zostanie przestawiona wszystkim zawodnikom na odprawie poprzedzającej eliminacje konkursu.
- Na ostateczny wynik konkursu składać się będą następujące oceny:
- Ocena Techniczna- 5 jurorów (dwie skrajne oceny zostają odrzucone)
- Ocena Degustacyjna- 3 jurorów
- Pouring Test oraz prawidłowe wykonanie drinka obowiązkowego- 2 jurorów
- Laureaci 3 pierwszych miejsc otrzymają nagrody rzeczowe. Wszyscy uczestnicy otrzymają okolicznościowe dyplomy i upominki od sponsora.