Tegoroczny konkurs finałowy czwartej edycji Grand Marnier Trophy 2008 odbył się na 58 piętrze ekskluzywnej restauracji "Le Ciel de Paris" skąd wszyscy uczestnicy mogli podziwiać panoramę przepięknego , czerwcowego Paryża. W konkursie wzięło udział 27 reprezentantów z całej Europy którzy w krajowych eliminacjach pokonali swoich kolegów. Polskę reprezentował Mariusz Godonczuk " Super Mario " który w bardzo wyrównanej stawce ( udział 2 byłych mistrzów świata reprezentujących Czechy i Austrię ) zajął 11 miejsce. Pierwsze miejsce zajął reprezentant Włoch Andrea Francardi, drugie-Szwajcar Christian Heiss , a trzecie Jeremy Thevenin z Luksemburga. Grand Marnier Trophy odbywa się co dwa lata, pierwsza edycja miała miejsce w 2001 roku.
Running sneakers | Women's Nike Air Max 270 trainers - Latest ReleasesOrganizatorem konkursu jest Societe des Produits Marnier – Lapostoille oraz International Bartenders Association zatem udział w tym konkursie zarezerwowany jest wyłącznie dla członkow narodowych Stowarzyszen.Wysoki poziom konkursu idzie w parze z licznymi atrakcjami serwowanymi przez głównego sponsora mianowicie: zwiedzanie Cognac, podróż superszybkim pociągiem TGV , nocne zwiedzanie Paryża statkiem . wizyta w słynnym paryskim kabarecie LIDO i wiele wiele innych.Dla wszystkich uczestników jest to niesamowita przygoda oraz możliwość obcowania z kolegami, profesjonalnymi barmanami z całej Europy w ekskluzywnym kosmopolitycznym świecie bogactwa i luksusu stolicy Francji.
z barmanskim pozdrowieniem
Ryszaed Berent
LE GRAND ESPE CIAL (AN DREA FRAN CAR DI, WŁOCHY, I MIEJSCE)
• 40 ML GRAND MAR NIER COR DON RO UGE
• 80 ML SOKU ANANASOWEGO
• ŁYŻECZKA SORBETU CYTRYNOWEGO
• 45 ML SOKU Z CZERWONYCH POMARAˇCZY
• 10 ML SYROPU TRUSKAWKOWEGO
WSZYSTKIE SKŁADNIKI MIESZAMY W SHAKERZE Z LODEM I PRZECEDZAMY DO SZKLANKI WYPEŁNIONEJ LODEM.
GRAND CRU (CHRI STIAN HE ISS, SZWAJCARIA, II MIEJSCE)
• 30 ML GRAND MAR NIER COR DON RO UGE
• 10 ML SY RO PU PAS SION FRU IT
• 20 ML SOKU WINOGRONOWEGO
• 10 ML SO KU PAS SION FRU IT
• 3 KUMKWA TY
KUMKWA TY TNIEMY NA MAŁE KA WAŁKI
I MIAŻDŻYMY. POZOSTAŁE SKŁADNIKI MIESZAMY W SHAKERZE I WLEWAMY DO SZKLANKI WYPEŁNIONEJ ZMIAŻDŻONYMI OWOCAMI.
GRAND DU CAL (JÉREMY THE VE NIN, LUKSEMBURG, III MIEJSCE)
• 40 ML GRAND MAR NIER COR DON RO UGE
• 10 ML WÓDKI MALINOWEJ
• 20 ML LIKIERU RABARBAROWEGO
• 40 ML SO KU PAS SION FRU IT
• 80 ML SOKU ŻURA WINOWEGO
WSZYSTKIE SKŁADNIKI MIESZAMY W SHAKERZE I PRZECEDZAMY DO SZKLANKI WYPEŁNIONEJ LO DEM.