Viva Italia - Le Grand Especial - zwycięski Long Drink GMT 2008

Tegoroczny konkurs finałowy czwartej edycji Grand Marnier Trophy 2008 odbył się na 58 piętrze ekskluzywnej restauracji "Le Ciel de Paris" skąd wszyscy uczestnicy mogli podziwiać panoramę przepięknego , czerwcowego Paryża. W konkursie wzięło udział 27 reprezentantów  z całej Europy którzy w krajowych eliminacjach pokonali swoich kolegów. Polskę reprezentował Mariusz Godonczuk " Super Mario " który  w bardzo wyrównanej stawce ( udział 2 byłych mistrzów świata reprezentujących Czechy i Austrię ) zajął 11 miejsce. Pierwsze miejsce zajął reprezentant Włoch  Andrea Francardi, drugie-Szwajcar Christian Heiss , a trzecie Jeremy Thevenin z Luksemburga. Grand Marnier Trophy odbywa się co dwa lata, pierwsza edycja miała miejsce w 2001 roku.

Running sneakers | Women's Nike Air Max 270 trainers - Latest Releases

Organizatorem konkursu jest Societe des Produits Marnier – Lapostoille oraz International Bartenders Association zatem udział w tym konkursie zarezerwowany jest wyłącznie dla członkow narodowych Stowarzyszen.Wysoki poziom konkursu idzie w parze z licznymi atrakcjami serwowanymi przez głównego sponsora mianowicie: zwiedzanie Cognac, podróż superszybkim pociągiem TGV , nocne zwiedzanie Paryża statkiem . wizyta w słynnym paryskim kabarecie LIDO i wiele wiele innych.Dla wszystkich uczestników jest to niesamowita przygoda oraz możliwość obcowania z kolegami, profesjonalnymi barmanami z całej Europy w ekskluzywnym kosmopolitycznym świecie bogactwa i luksusu stolicy Francji.
                                                                                         
z barmanskim pozdrowieniem
Ryszaed Berent

LE GRAND ESPE CIAL (AN DREA FRAN CAR DI, WŁOCHY, I MIEJSCE)
• 40 ML GRAND MAR NIER COR DON RO UGE
• 80 ML SOKU ANANASOWEGO
• ŁYŻECZKA SORBETU CYTRYNOWEGO
• 45 ML SOKU Z CZERWONYCH POMARAˇCZY
• 10 ML SYROPU TRUSKAWKOWEGO
WSZYSTKIE SKŁADNIKI MIESZAMY W SHAKERZE Z LODEM I PRZECEDZAMY DO SZKLANKI WYPEŁNIONEJ LODEM.


GRAND CRU (CHRI STIAN HE ISS, SZWAJCARIA, II MIEJSCE)
• 30 ML GRAND MAR NIER COR DON RO UGE
• 10 ML SY RO PU PAS SION FRU IT
• 20 ML SOKU WINOGRONOWEGO
• 10 ML SO KU PAS SION FRU IT
• 3 KUMKWA TY
KUMKWA TY TNIEMY NA MAŁE KA WAŁKI
I MIAŻDŻYMY. POZOSTAŁE SKŁADNIKI MIESZAMY W SHAKERZE I WLEWAMY DO SZKLANKI WYPEŁNIONEJ ZMIAŻDŻONYMI OWOCAMI.


GRAND DU CAL (JÉREMY THE VE NIN, LUKSEMBURG, III MIEJSCE)
• 40 ML GRAND MAR NIER COR DON RO UGE
• 10 ML WÓDKI MALINOWEJ
• 20 ML LIKIERU RABARBAROWEGO
• 40 ML SO KU PAS SION FRU IT
• 80 ML SOKU ŻURA WINOWEGO

WSZYSTKIE SKŁADNIKI MIESZAMY W SHAKERZE I PRZECEDZAMY DO SZKLANKI WYPEŁNIONEJ LO DEM.