Opis
Wszyscy uczestnicy, którzy przywiozą ze sobą laptopy otrzymają prezent-niespodziankę od sponsora.
Impreza jak co roku będzie miała charakter integracyjno-szkoleniowy , zaś główną atrakcją będzie konkurs barmański rozgrywany w atrakcyjnej formule TEAM WORK FASHION (szczegóły zostaną podane do dnia 20 lipca).
Sponsorami tytularnymi tegorocznej edycji są:
- Kompania Piwowarska
- Nemiroff Polska Sp.z.o.o
Przewidywany całkowity koszt uczestnictwa w imprezie (nocleg, wyżywienie + atrakcje) wynosi:
- 250 PLN - członek SPB
- 320 PLN - osoba towarzysząca
- 366 PLN - firmy oraz podmioty gospodarze (faktura VAT)
W programie imprezy oprócz konkursu barmańskiego znajdą się liczne warsztaty szkoleniowe z zakresu sztuki barmańskiej oraz gry i zabawy sportowe (szczegółowe informacje wraz z formularzem zgłoszeniowym zostaną umieszczone wkrótce)
Partnerzy konkursu:
Agenda
Ikar Plaza
ul. Wschodnia 35
Kołobrzeg
termin: 24-26.08.2009 r
Ważna informacja
Wszyscy uczestnicy zlotu barmańskiego "Tropical Trendy Drinks 2009" którzy chcą przyjechać dzień wsześniej (23.08.2009) muszą zgłosić to do koordynatora zlotu na adres e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Cena specjalna wynosi 130 PLN za nocleg ze śniadaniem ( 1 osoba )
24.08.2009 |
(poniedziałek) |
12.00 - 14.30 |
Przyjazd i zakwaterowanie Rejestracja uczestników w biurze Tropical Trendy Drinks - przy recepcji głównej w Hotelu Ikar Plaza |
14.00-17.00 |
Lunch w sali restauracyjnej Ikar Plaza (bufet szwedzki) |
|
Welcome drink - otwarcie zlotu |
16.45 - 17.30 |
Prezentacje szkoleniowa (Kompania Piwowarska, Nemiroff Polska - szkolenie przygotowane i przeprowadzone przez barmanów ÖBU - Austriackie Stowarzyszenie Barmanów) |
21.00-01.00 |
Spotkanie integracyjne i dyskoteka w Night Clubie - wirtualne kasyno |
|
|
25.08.2008 |
(wtorek) |
08.00 - 11.00 |
Śniadanie w sali restauracyjnej Ikar Plaza |
11.30 - 12.15 |
Odprawa uczestników i sędziów technicznych konkursu Tropical Trendy Drinks 2009 |
12.15 -15.00 |
Oficjalne rozpoczęcie konkursu - basen odkryty przy Hotelu Ikar Plaza |
czas wolny: |
Osoby towarzyszące oraz nie związane z organizacją i uczestnictwem w konkursie - zabiegi w SPA Ikar Plaza, gry i zabawy |
15.30-17.00 |
Obiad w sali restauracyjnej Ikar Plaza (bufet szwedzki) |
20.00-21.00 |
Finał Konkursu |
21.45-02.00 |
Gala Dinner + uroczyste zakończenie konkursu i wręczenie nagród i dyplomów uczestnikom i laureatom Dyskoteka w Night Clubie - wirtualne kasyno |
|
|
26.08.2009 |
(środa) |
8.30 - 10.00 |
Śniadanie w sali restauracyjnej Ikar Plaza |
|
Wyjazd uczestników zlotu |
10.30 - 12.30 |
Zebranie Zarządu Głównego Stowarzyszenia Polskich Barmanów |
Dodatkowe atrakcje zlotu
- Letnia akademia Nemiroff Vodka - Eugeniusz Dytko (Mistrz Świata 2001 - Brazylia) + Stefan Haneder (V-ce mistrz Świata 2007 - Taiwan) - warsztaty barmańskie dla młodych entuzjastów sztuki flair.
- Szkolenie Sommelierskie (Centrum Wina)
- Szkolenie Barista - Cafe Frappe (Bonomi Cafe)
- Polski Bruce Lee - pokaz sztuk walki - Arek Homańczuk
- Burbon vs. scotch whisky - podobieństwa i różnice
Regulamin i portfolio
Regulamin konkursu barmańskiego "Tropical Trendy Drinks 2009"
1. Konkurs barmański jest zorganizowany przez Stowarzyszenie Polskich Barmanów przy współudziale sponsorów tytularnych:
- NEMIROFF Polska sp. z.o.o
- Kompania Piwowarska
2. Uczestnikami konkursu barmańskiego Team Work są zespoly trzyosobowe. W składzie każdego zespołu musi być przynajmiej 2 członków SPB
3.Celem konkursu jest promocja dobrze zorganizowanej szybkiej i sprawnej pracy profesjonalnych zespołów barmańskich oraz kreatywności i i umiejętności posługiwania się różnorodnymi technikami pracy przez członków zespołow uczestniczących w konkursie.
4. Konkurs słada się z dwóch etapów.
Etap I - szybkość, technika i dobra organizacja pracy
Pierwszy etap konkursu odbywa się w systemie 8 rund po 3 zespoły.
Podczas każdej rundy wszystkie zespoły mają do wykonania określone zadanie konkursowe które należy wykonać w najkrótszym czasie z uwzgłędnieniem nienagannej techniki pracy. Sędziowie techniczni (2 sędziów na 1 zespół) będą oceniali w/g standartów I.B.A. Każdy punkt karny przyznany zespołowi to dodatkowe 5 sekund.
Do drugiej fazy konkursu awansuje 8 najszybszych zespołow z poszczególnych rund oraz 4 zespoły z najlepszymi czasami (lucky loosers)
Zadanie konkursowe w I etapie konkursu będzie ogłoszone w terminie 7 dni przed rozpoczęciem na stronach Stowarzyszenia Polskich Barmanów i będzie uwzględniało 3 różne techniki przygotowywania drinków i cocktaili (stirowanie, shakerowanie oraz blenderowanie) oraz prawidłową technikę nalewania piwa beczkowego.
Zadanie konkursowe
Każdy zespół 3-osobowy ma za zadanie wykonanie w jak najkrótszym czasie następujące czynności
1. prawidłowe nalanie 2 piw beczkowych Pilsner Urquell ( 1 małe + 1 duże ) zgodnie z regułami "Perfect Serve" - Kompania Piwowarska
2. przygotowanie 3 porcji cocktailu "Golden Rico" (I miejsce MŚ 2008 - Puerto Rico)
Receptura
2cl. Nemiroff Oryginal
1,5cl. Amade Chocorange
1cl. Vanilla Syrup
4cl. sok pomarańczowy
2cl. słodka śmietanka
Metoda : shaker
Szkło : cocktail glass
Dekoracja ???
3. przygotowanie 3 porcji drinka "Nemiroff Global Party"
Receptura
4 cl. Nemiroff Ukrainian Wheat
6 cl Sok zurawinowy
6 cl.sok pomarańczowy
Metoda : blender
Szkło : whisky glass
Dekoracja ???
4.przygotowanie 3 porcji drinka "Pepper Energy"
Receptura
3 cl. Nemiroff Honey Pepper Vodka
3 cl Campari
3 cl świeżo wyciśniety i przecedzony sok z grapefruita
Fill up Energy Drink
Metoda : szklanica barmanska (stirowanie)
Szkło : high ball glass
Dekoracja: ???
Etap II - kreatywność, własny niepowtarzalny styl przygotowywania drinków (dozwolone elementy flair), kostiumy nietypowe, ingrediencje, nowatorskie dekoracje, własne szkło.
Podczas finałowej rozgrywki zespoły będą startowały na 2 stanowiskach i będą oceniane przez 6 osobowy zespół jurorski (skala ocen od 0 - 10)
Zadaniem konkursowym będzie wykonanie 3 dowolnych drinków (long drink, short drink oraz cobbler) w 3 porcjach na bazie alkoholi i ingrediencji zapewnionych przez organizatorów (w każdej recepturze dopuszczalny 1 składnik własny)
Składnikiem bazowym każdej receptury jest dowolny rodzaj wódki Nemiroff w ilości min. 3 cl
Kryteria oceny jury
- kreatywność i własny niepowtarzalny styl pracy zespołu (0 - 10 pkt)
- oryginalne kostiumy zespołu (0 - 10 pkt)
- oryginalny wygląd i dekoracja drinków 3 X (0 - 10 pkt)
UWAGA!!!
Wszystkie składaniki dekoracyjne, owoce i warzywa, szklo, etc. które mają być zastosowane w drugim etapie konkursu - zawodnicy zabezpieczają we własnym zakresie.
Organizatorzy przewidują nagrody regulaminowe (rzeczowe) dla 3 najlepszych zespołow, puchary oraz dyplomy dla wszystkich uczestników konkursu.
Lista produktów II etapu konkursu:
Produkty obowiązkowe (minimum 3cl)
Nemiroff Original Vodka
Nemiroff Lex
Nemiroff Ukrainian Wheat Vodka
Nemiroff Rye Honey Vodka
Nemiroff Cranberry
Nemiroff Honey Pepper Vodka
Nemiroff Brzozówka
Portfolio uzupełniające
Syropy Monin
APRICOT - syrop morelowy
BUBBLE GUM - syrop o smaku gumy balonowej
CARIBBEAN - syrop rumowy
CHERRY - syrop wiśniowy
COCONUT - syrop kokosowy
CRANBERRY - syrop żurawinowy
CUCUMBER - syrop ogórkowy
GREEN APPLE - syrop zielone jabłko
GREEN BANANA - syrop zielony banan
GREEN MINT - syrop zielona mięta
GRENADINE - syrop Grenadina
LAVENDER - syrop lawendowy
LEMON - syrop cytrynowy
MANGO SPICE - syrop mango pikantny
MELON - syrop melonowy
MOJITO MINT - syrop Mojito Mint
ORANGE - syrop pomarańcza
PEAR - syrop gruszkowy
PINA COLADA - syrop pina colada
VANILLA - syrop waniliowy
Monin Liquers
TRIPLE SEC - 35% alk
BANANA - likier bananowy - 20% alk
BLUE CURACAO - 20% alk
BLACKBERRY - likier jeżynowy - 16% alk
LIME ORIGINAL - likier lime 33% alk
WILD STRAWBERRY - likier truskawkowy - 15% alk
Monin Liquers
PUREE BANANA - puree bananowe
PUREE MANGO - puree mango
PUREE PASSION FRUIT - puree marakuja
PUREE PEACH - puree brzoskwiniowe
PUREE RASPBERRY - puree malinowe
PUREE RED BERRIES - puree czerwone owoce
PUREE STAWBERRY - puree truskawkowe
Składniki dodatkowe
Wino musujące Brut
Vermouth Bianco RoseRed i Dry
Campari
Grand Marnier
Cointreau
Soki Tymbark - pełen asortyment
napoje typu Cola
Woda gazowana/niegazowana
Energy Drink