Agenda
12.00 - 12.30 |
przyjazd i recepcja uczestników konkursu |
12.30 - 13.30 |
sprawy organizacyjne związane z konkursem |
|
- zgłoszenie receptur - losowanie numerów startowych - odprawa uczestników (zapoznanie z regulaminem wg. standardów IBA) - odprawa sędziów technicznych - odprawa sędziów degustacyjnych |
13.30 - 15.00 |
konkurs barmański część I |
15.00 - 15.30 |
prezentacja szkoleniowa firmy Monin |
15.30 - 17.00 |
konkurs barmański część II |
17.15 - 17.45 |
rozgrywka finałowa - sześciu najlepszych uczestników |
18.00 |
uroczyste ogłoszenie wyników i wręczenie nagród |
Zasady uczestnictwa w konkursie:
Kategoria konkursu: After Dinner Coctkail (maksymalnie 5 składników, maksymalnie 9cl pojemności, nie więcej niż 7cl składników alkoholowych)
Szkło: cocktail glass
Ilość uczestników: 36 - wyłącznie członkowie SPB (opłacone składki członkowskie za rok 2010)
Nagroda główna: wyjazd i reprezentowanie Polski na mistrzostwa świata Singapur 22 - 27 listopad 2010.
Portfolio
Wódka Russian Standard
Whisky Cutty Sark
Tequila Blanco & Gold Don Augustin
Armagnac Calvados
Grappa
Brandy
Gin
Rum
PRODUKTY FIRMY MONIN (GŁÓWNY SPONSOR ELIMINACJI DO MISTRZOSTW ŚWIATA)
SYROPY:
AMARETTO- syrop Amaretto
APRICOT- syrop morelowy
BLACKBERRY- syrop jeżynowy
BLACKCURRANT- syrop czarna porzeczka
BLUE CURACAO - syrop pomarańczowy
CARAMEL -syrop karmelowy
CARIBBEAN - syrop rumowy
CHERRY - syrop wiśniowy
CINNAMON- syrop cynamonowy
COCONUT - syrop kokosowy
COFFEE- syrop kawowy
CRANBERRY - syrop żurawinowy
CUCUMBER - syrop ogórkowy
CURACAO TRIPLE SEC - syrop pomarańczowy
GINGER- syrop imbirowy
GREEN APPLE - syrop zielone jabłko
GREEN BANANA- syrop zielony banan
GREEN MINT - syrop zielona mięta
GRENADINE - syrop Grenadina
HAZELNUT - syrop orzech laskowy
LAVENDER - syrop lawendowy
LEMON - syrop cytrynowy
LIME - syrop Citron Vert
LYCHEE - syrop Litchi
MACADAMIA - syrop orzech macadamia
MANGO - syrop mango
MELON - syrop melonowy
MOJITO MINT - syrop Mojito Mint
ORANGE - syrop pomarańczowy
PASSION FRUIT - syrop maracuja
PEACH - syrop brzoskwiniowy
PEAR- syrop gruszkowy
PINA COLADA - syrop Pina Colada
PINEAPPLE - syrop ananasowy
PINK GRAPEFRUIT- syrop z różowego grejpfruta
PISTACHIO - syrop pistacjowy
POMEGRANATE- syrop z owocu granatu
PURE CANE SUGAR - syrop cukrowy
RASPBERRY - syrop malinowy
ROSE - syrop różany
SPICY - syrop pikantny
STRAWBERRY- syrop truskawkowy
VANILLA - syrop waniliowy
WATERMELON- syrop arbuzowy
WHITE CHOCOLATE - syrop biała czekolada
YELLOW BANANA - syrop bananowy
MANGO SPICE- syrop mango pikantny
LIME Juice - Cordial Mixer - Syrop z limy
BLUBERRY - syrop jagodowy
JASMIN - syrop jaśminowy
BUBBLE GUM - syrop o smaku gumy balonowej
BLOOD ORANGE - syrop czerwona pomarańcza
KIWI - syopr kiwi
PUREE
Puree MIX Banana - bananowe
Puree MIX Mango - mango
Puree MIX Passion Fruit - maracuja
Puree MIX Peach - brzoskwiniowe
Puree MIX Raspberry - malinowe
Puree MIX Red berries - czerwone owoce
Puree MIX Strawberry - truskawkowe
LIKIERY
Triple Sec - 35% alk
White Cacao - likier białe kakao - 20% alk
Brown Cacao - likier ciemne kakao - 20% alk
Blue Curacao - 20% alk
Banana - likier bananowy - 20% alk
Strawberry - likier truskawkowy - 18% alk
Raspberry - likier malinowy - 18% alk
Blackcurrant Cream - likier porzeczkowy - 16 % alk
Green Apple - likier zielone jabłko - 20% alk
Violet - likier violet - 16% alk
Watermelon - likier arbuzowy - 20% alk
Vanilla - likier waniliowy - 20% alk
Peach - likier brzoskwiniowy - 18% alk
White Peppermint - likier biała mięta - 20% alk
Green Peppermint - likier zielona mięta - 20% alk
Coffee - likier kawowy -25% alk
Blackberry - likier jeżynowy - 16% alk
Lime Original - likier lime - 33% alk
Apricot - likier morelowy - 20% alk
Soki owocowe Tymbark - pomarańczowy, grapefruitowy, czarna porzeczka, jabłko, pomidorowy + owoce świata
Coca-Cola
Fanta
Sprite
Kinley Tonic Water
Burn
Woda mineralna (gazowana/niegazowana)
Lista uczestników
1. WOJCIECH URBAŃSKI
2. BARTŁOMIEJ KNOPEK
3. BARTOSZ MICHALUK
4. DAMIAN ŁEBEK
5. PIOTR SZRAMA
6. GRZEGORZ ŻUROWSKI
7. ROBERT BORKOWSKI
8. GRZEGORZ STRÓJWĄS
9. ŁUKASZ DOMAGALSKI
10. ROBERT DZIACKO
11. BARTOSZ BARANOWSKI
12. PIOTR SAJDAK
13. TOMASZ SZWED
14. RAFAŁ NAWROT
15. ŁUKASZ WALISZEWSKI
16. KAROLINA KITA
17. DAWID BUJAR
18. GRZEGORZ SZUMSKI
19. ŁUKASZ WAJS
20. MICHAŁ KORCZ
21. JAN KACHNIARZ
22. TOMASZ JARSKI
23. BARTOSZ NOWOSIELSKI
24. ROBERT KUCHARSKI
25. DAMIAN PRAZIMOWSKI
26. MARCIN PIEKARCZYK
27. STANISŁAW KRZEWSKI
28. KRZYSZTOF MIĘSIAK
29. KATARZYNA ÓŁDAKOWSKA
30. ŁUKASZ DUDEK
31. KACPER PARCHOTIUK
32. WOJCIECH BUCZEK
33. SŁAWOMIR SMYCZYK
34. ARKADIUSZ CZEKAJ
35. MARCIN SOBOCIŃSKI
36. BARTŁOMIEJ KOŁODZIEJ
37.HUBERT KOSTECKI
38. ŁUKASZ WAJSZCZUK
39. KRZYSZTOF ŁYŚ
40. MARTA ZJAWIONA
41. MARIUSZ GRZESIK
42. ARTUR OLESIEJUK
UWAGA!!!!!!!!!!!
W zwiazku z awarią systemu komputerowego Zarząd Główny SPB podjął decyzję o dopuszczeniu wszystkich 42 zgłoszeń które napłynęły do Stowarzyszenia do dnia 23.06 2010
WAŻNE INFORMACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W konkursie zawodnicy będą musieli przygotować 4 porcje drinka.
Szkło zapewnia organizator konkursu.
Receptury konkursowe nie mogą zawierać produktów spoza listy produktów umieszczonych w portfolio konkursu.
Z barmańskim pozdrowieniem
Ryszard Berent
Po tym terminie lista startowa została zamknięta.