Relacja z finału 15 edycji Calvados Nouvelle Vogue International Trophies 2011

Międzynarodowe zmagania miały miejsce w cudownym miasteczku Deauville nad Kanałem La Manche, w dniach 3 do 5 kwietnia 2011. Delegację z Polski stanowili nasi reprezentanci oraz  oficjalny reprezentant Narodowego Stowarzyszenia Prezydent SPB Ryszard Berent i Bogdan Gałuszka, opiekun juniora. Podczas wizyty w Normadii, mieliśmy okazję uczestniczyć w zwiedzaniu lokalnej destylarni produkującej calvados, cydr, le pineau de pomme i inne produkty z jabłek. Gościła nas destylarnia Pierre Heut w Cambremer.

Sports brands | Nike Air Force 1 LX UV Reactive Multi – alle Release-Infos , Snaidero-usa

Za pośrednictwem Przeglądu Gastronomicznego i szczególnej uprzejmości Pani Marii Burskiej pragnę przekazać relację z tego ważnego w Europie konkursu barmańskiego, organizowanego przez stowarzyszenie producentów calvadosu z regionu  Pays d`Auge.

Relacja została bardzo profesjonalnie przygotowana przez francuskich dziennikarzy i dlatego udostępniamy ją w wersji oryginalnej.

Przy tej okazji pragnę złożyć szczególne gratulacje na ręce reprezentantów Polski w tym konkursie :

Pani Marii Burskiej - Redaktorowi Naczelnemu Przeglądu Gastronomicznego, która uzyskała II miejsce w międzynarodowym konkursie dla dziennikarzy!

Mateuszowi Ocińskiemu – młodemu koledze z Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku -Białej za zajęcie I miejsca w międzynarodowej kategorii Junior!!!

Wojtkowi Urabańskiemu - członkowi SPB z okręgu południowego za kolejne godne reprezentowanie nas na arenie międzynarodowej, w kategorii barman profesjonalny.

 

z barmańskim pozdrowieniem

Prezes Okręgu Południe
Stowarzyszenia Polskich Barmanów